2014 har enligt mig varit ett utav de bästa åren i mitt liv, trots några motgångar så har de positiva vägt upp det negativa. I detta inlägg så tänkte jag ta upp några utav mina highlights under 2014.
 
Jag  började året med att åka till Thailand och firade även min 18-årsdag där. 
Jag tog även körkort detta år, Såg One Direction två gånger, såg mitt absoluta favoritband the 1975 (som förövrigt nog var den bästa dagen i hela mitt liv), färgade håret rosa ett tag, hängde mycket med mina vänner och åkte på många roliga utflykter och roadtrips. 
Jag åkte även till Kenya i två veckor med ett gäng ifrån min klass. Detta var lätt den bästa resan jag någonsin varit på, just för att det var så annorlunda än något annat ställe jag har besökt. Vi besökte en skola och skrev gymnasiearbete tillsammans med eleverna där. Vi besökte ett helt gäng stenar, åt hamburgare på Java, kollade på solnedgången vid Lake Victoria och var på safari. En jättebra resa helt enkelt, och ett bra avslut på 2014. 
 
I det här inlägget tänkte jag visa vilka produkter jag har tyckt om lite extra detta året. Jag har även gjort ett lite mer personligt inlägg där jag tar upp händelser osv som har varit favoriter under 2014. Men här är 2014 Favourites - Beauty Edition. 
 
BAS
1. Sleek - Blush (Rose Gold) review
2. MAC - Fix + 
3. TheBalm - Mary-Lou Manizer
4. So Susan - Universal Blush
5. Make Up Store - Microshadow (Smog)
6. Bobbi Brown - Bronzing Powder (Narural)
7. Laura Mercier - Silk Créme Foundation
 
ÖGON
1. Smashbox - Full Exposer Palette review
2. Anastasia Beverly Hills - Brow Wiz (Caramel)
3. MAC - Brow Set (Beguile)
 
LÄPPAR
MAC - Lipstick (Velvet Teddy)
MAC - Lipstick (Diva)
MAC - Lipstick (Brave)
Yves Saint Laurent - Rouge Volupté Shine (02 Pourpre Intouchable) 
MAC - Lip Pencil (Whirl)
Make Up Store - Lipgloss Wand (Lily)
 
DOFT
Victoria's Secret - Fragrance Mist (Strawberry & Champagne)
CLEAN - Warm Cotton 
Mina absoluta favorit läppstift är ifrån MAC. Just för att de har extremt många färger och formulas. Jag äger just nu endast sex läppstift ifrån MAC, men vill absolut utöka min kollektion, just för att läppstiften ifrån MAC är de som får mest användning utav mig. 
 
från vänster till höger Rebel (satin), Hue (glaze), Creme In Your Coffee (cremesheen), Velvet Teddy (matte), Diva (matte), Brave (satin)
 
Mitt absoluta favoritläppstift utav de jag äger är Brave, just för att det är relativt matt, vilket betyder att det håller länge, men färgen är även jättefin, nude men inte för nude! MAC-läppstift kostar 200 kr och finns att köpa på KICKS webbshop. 
 
 
Jag tänkte visa några utav mina julklappar som jag fick 2014. Jag valde ut att visa upp några utav de smink och skönhets-presenter som jag fick. Om någon undrar var sakerna heter så är paletten ifrån IsaDora och heter Matte Chocolates. Läppstiftet till vänster är ifrån Estée Lauder och heter Irrisitible och de till vänster är ifrån MAC och heter Creme In Your Coffee. Parfymen är One Direction's You & I. 
I detta inlägg tänkte jag dela med mig utav mina favoritborstar, samt vad jag använder dem till. Jag tänkte börja med mina favoritborstar till basen.
1. Den första borsten kommer ifrån KICKS och är i nummer 205. Exakt denna borste finns tyvärr inte kvar i KICKS sortument längre, men de har liknanade. Denna borste använder jag i alla fall till lite olika saker, bland annat till att lägga puder de dagar jag använder puder, annars så använder jag den till highlighter. Den är hur som helst väldigt mjuk med ändå ganska kompakt. En grym borste som jag använder varje dag!
 
2. Denna borste kommer ifrån Real Techniques och är deras Buffing Brush. Denna borste använder jag till att lägga rouge, dock så vet jag att många andra använder den till foundation, så detta är en borste med många olika funktioner! Denna kan man köpte i ett sett ifrån Real Techniques som heter Core Collection (länk här), ett väldigt prisvärt sätt för helt underbara borstar! 
 
3. Även denna borste ingår i Core Collection ifrån Real Techniques. Denna borste heter Contour Brush, och det är även det jag använder borsten till, att skulptera ansiktet. Även denna är väldigt mjuk och även väldigt lätt att tvätta (som alla Real Techniques borstar) just för att de är gjorde utav syntet hår.
 
4. Denna borste kommer ifrån Apolosophy, ett sminkmärke som finns att köpa på utvalda apotek. Denna borste är extremt mjuk och även denna lätt att rengöra. Denna borste använder jag till bronzer och den fungerar utmärkt. Denna borste kostar runt 150-200 kr om jag inte minns fel, men den är verkligen grym!
 
5. Denna borste heter Expert Face Brush och även denna kommer ifrån Real Techniques, denna köps dock separat. Denna borste använder jag till att lägga min foundation och den är verkligen grym! Jag vet knappt hur man lägger foundation med en annan borste längre. Den här borsten är väldigt kompakt, vilket är positivt om du vill ha mer täckning på din foundation, vilket jag vill. Därför så älskar jag denna borste! Finns att köpa här.
 
6. Den sista borsten är även den ifrån Real Techniques och heter Pointed Foundation Brush. Jag skulle dock inte använda denna borste till foundation eftersom den är väldigt liten och smal, dock så använder jag den till att lägga flytande concealer för att highlighta. Till det så är denna borste väldigt bra, eftersom den är smal men inte för smal! Även denna borste ingår i Core Collection!
 
1. Den första utav dessa penslar till ögonen är ifrån Smashbox, denna borste fick man med när man köper deras Full Exposure-palette. I vanliga fall så brukar borstarna man får med i paletter vara väldigt dåliga, men denna är verkligen jättebra. Den är mjuk och helt grym på att blanda ut skuggor med, vilket också är vad jag använder den till. Den har två sidor och båda sidorna är väldigt bra! Här är en länk till paletten (som också är grym föresten) om du är intresserad. 
 
2. Denna borste fick jag med när jag köpte en borstsätt i somras. Jag vet dock inte märket eftersom jag har slängt förpackningen, det det är helt enkelt bara en väldigt smal sneskuren pensel som jag använder till att fylla i mina ögonbryn. Denna borste är väldigt bra just för att den är så smal, därför är det en utav mina favoriter.
 
3. Denna borste köpte jag på Lindex för några år sedan och den är verkligen jättebra till att blanda ut skuggor den också. Numret på denna har tyvärr skrapats bort, men den finns fortfarande kvar i sortumentet. En väldigt bra pensel som används ofta!
 
4. Denna borste kommer ifrån Emite Make Up och är deras Lip Brush. Denna borste använder jag också till att lägga läppstift. Den är väldigt enkel att använda och resultatet blir väldigt bra!
 
5. Denna borste kommer ifrån Elf och är deras Professional Eyeshadow Brush. Denna pensel är grym för att packa på ögonskugga med, dock så fäller den lite, men inte alls speciellt mycket. Även denna är väldigt mjuk och väldigt bra för det billiga priset.
 
6. Denna borste kommer även den ifrån Elf och är deras Eyeliner Brush. Denna använder jag dock till att lägga lite concealer eller foundation under mina ögonbryn just för att definera dem lite extra. En väldigt bra borste till den just för att den är ganska hård och väldigt platt.
 
7. Denna borste heter Detalier Brush och kommer ifrån Real Techniques. Denna ingår också i Core  Collection. Denna borste är grym till lite allt möjligt, till exempel till att lägga läppstift med, eller skugga under ögat. En allt-i-allo borste som används flitigt!
 
8.. Den här borsten heter Base Shadow Brush och kommer ifrån Real Techniques och ingår i deras Starter Kit. Denna borste är väldigt mjuk och bra till att lägga skuggor med överallt typ. Den är bra till allt helt enkelt! En klar favorit som du kan köpa här!
 
9. Den sista borsten heter Deluxe Crease Brush och kommer även denna ifrån Real Techniques och ingår i deras Starter Kit. Denna borste använder jag till att blanda ut skuggor med, men också till att lägga concealer. Den är väldigt kompakt men ändå enkel att arbeta med, en klar favorit som jag använder varje dag! 
 
 
Arganolja är en utav dessa produkter som jag verkligen inte kan leva utan. Arganolja är alltså en olja som kan användas till lite vad som helst, bland annat för att ha i hårtopparna för att stärka håret, på torra områden över hela kroppen för att återfukta, eller på ärr eller bristningar för att minska synligheten utav dem. Jag använder arganolja varje dag, dels för att ha i mina hårtoppar, just för att det inte innehåller några silikoner, sulfater eller mineral oljor, vilket jag håller mig undan ifrån, just för att det skapar en effekt av att ditt hår är friskt, även fast det bara är silikoner som har lagt sig som en hinna över hårstråna för att skapa effekten av ett friskare hår. Vanliga håroljor (till exempel Moroccan Oil) innehåller ofta silikoner, vilket är anledningen till att jag håller mig borta ifrån dem, just för att de inte vårdar håret på grunden. 
 
Jag använder även arganolja i mitt ansikte varje kväll innan jag går och lägger mig, just för att återfukta min torra hud, men också för att reducera akneärr som jag har och jag tycker verkligen att det fungerar, min hud är inte alls lika torr och mina ärr är inte heller lika synliga (notera att jag har användt arganolja i mitt ansikte varje dag i flera månader, du ser inte skillnad efter endast en vecka). Det enda negativa jag har att lägga till om denna olja är just lukten, den luktar lite kaffesump, just för att den är ekologisk och helt naturlig, men efter ett tag då vänjer man sig vid lukten också. 
 
Arganolja finns att köpa på Life och andra hälsokostbutiker och kostar runt 150 kr för en 30 ml flaska.
 
Maybelline - Master Precise Liquid Liner
Lóréal - Telescopic Mascara
Max Factor - All Day Flawless Face Finity 3-in-1 Foundation
So Susan - Universal Blush
Sheer Cover - Bronzing Tan Minerals 
Bobbi Brown - Bronzing Powder (Natural)
Elizabeth Arden - Eight Hour Cream
MAC - Lipstick (Rebel)
MAC - Lipstick (Diva)
Make Up Store - Lipgloss Wand (Lily)
Make Up Store - Lipstick (China Red)
 
 
Maybelline - Dream Lumi Tuch Highlighting Pen
Denna concealer är väldigt bra för att använda under ögonen, dock så är denna färg lite för mörk för mig så den highlightar inte direkt, men den täcker ändå väldigt bra. Den ser även väldigt naturlig ut och är lätt at använda. Skulle definitivt köpa om denna, tror dock att L'oréal's verision utav dessa finns i ljusare färger så ska kika på dem också hade jag tänkt!
Make Up Store - Cover All Mix Concealer
Denna concealer är helt grym! Jag använder den för att korrigera mer än att täcka och den är verkligen helt underbar. Jag har användt denna varje dag i typ tre år och kan inte leva utan den! Jag har redan köpt om den och kommer köpa om den igen och igen och igen och igen!
Jelly Pong Pong - Fairy Lashes Curl Mascara
Denna mascara fick jag i en GlossyBox och jag tyckte inte den var speciellt bra. Den gjorde inte fransarna längre, gav inte heller mer volym, inte den gjorde endast fransarna svart. Borsten är även väldigt stor vilket jag ofta inte tycker om, just för att det är svårt att komma åt alla fransar och jag sullar lätt på ögonlocken, därför så kommer jag inte att köpa om denna.
Benefit - the POREfessional
Detta är en primer som ska göra porerna mindre. Jag tyckte att denna var bra, dock så har inte jag så synliga porer, därför så gjorde inte heller denna något speciellt. Dock så fick den sminket att glida på väldigt bra efteråt. Denna primer är dock ganska dyr och just därför så kommer jag nog inte köpa om den, just för att det finns billigar primers som gör samma sak.
Elf - Pressed Powder
Detta puder var helt okej. Jag har torr hud och behöver sällan använda puder, därför så mäker jag inte heller så stor skillnad mellan puder, men detta puder var helt okej, dock inget jag skulle köpa om.
IsaDora - Bronzing Powder (48 Matte Tan)
Denna bronzer var faktiskt väldigt bra, dock lite för oranget för min bleka hud, men jag fick det att fungera. Det innehöll inget skimmer eller glitter vilket jag föredrar när det gäller bronzers, dock så var det som sagt lite för oranget för mig och därför köper jag nog inte heller om det. Jag har nu köpt en bronzer ifrån Bobbi Brown som jag verkligen älskar! 
 
 
Sally Hansen - Gray By Gray 
OPI - OPI Scores a Goal!
OPI - Taupless Beach
Topshop - Romours & Lies
OPI - In My Santa Suit
OPI - Diva of Geneva
 
 

Loréal - Pure Red Collection Exclusive by Blake Lively
Max Factor - Excess Shimmer (25 Bronze)
 
Denna höst/vinter så har jag verkligen älskat brun/beiga-läppar, lite 90-tals-style som har varit poppis. Jag tänkte i alla fall visa mina favoriter när det kommer till de perfekta nude-läpparna enligt mig!
Denna läppenna är ifrån MAC och är i färgen Whirl. Denna läppenna är ganska brun men ändå jättefin att måla läpparna med.
1. UNE - Lip-Toned Colour (L03)
2. MAC - Lipstick (Velvet Teddy)
3. MAC - Lipstick (Brave)
4. Maybelline - Bold Matte (Nr. 7)
5. Maybelline - Color Drama Intense Velvet Lip Pencil (Nude Perfection)

Alla dessa färger är en blanding mellan beige, rosa och brun, vilket är min favoritfärg på läppstift just nu. De flesta är även matta, vilket också är något som jag verkligen gillar!
Lacket är OPI - Black Cherry Chutney, ett mörkrött lack som ser svart ut på bilden pga dåligt vinter ljus. Den andra lacket är ifrån Models Own som saknar ett namn. 
BURT'S BEES Lip Balm
Håll läpparna återfuktade och hälsosamma i vinterkylan med detta 100 % naturliga läppbalsam ifrån Burt's Bees, varumärket som i år firar 30 år!
BELLA PIERRE COSMETICS Cosmetic Glitters
Glitter för kroppen samt ansiktet. Du får det i någon av de utvalda färgerna koppar eller silver, så att du kan skapa en lekfull look likt du skulle bära ett av Maria Nilsdotters smycket.
BABYLISS Hårmunk
Fiffig hårmunk som du kan använda till flera fisyrer, tack vare en smart tryckknapp. Du får allt du behöver för att skapa en traditonell hårknut, svinrygg eller en fin uppsättning i nacken.
MAKE UP STORE Nailpolish
Få vackra naglar med detta högkvalitativa nagellack som inns i en mängd olika härliga färger.
SASCO Aloe Vera Gel
Aloe Vero tycks besitta magiska krafter. En allt-i-allo-produkt att använda året om på nyrakad hud, skråmor, eksem eller på (julresans) solsvedda hy.
ANTHON BERG Dark Chocolate Stick with Chili, Honey & Almonds
Anthon Berg Chocolate Sticks är den perfekta chokladbiten för den som vill unna sig lite lyx i vardagen.
Guess who's back, back again, fridakaninte is back, tell a friend. Efter ett bra tag så tänkte jag att det var dags att hälsa på bloggen också. Har några inlägg tidinställda efter detta, sen hoppas jag att jag kommer på något mer att blogga om. Här kommer i alla fall några Empties ifrån de senaste månaderna, jag har bara valt att ta med sminkprodukter eftersom jag tycker att det är roligast! Detta är part 1, part 2 kommer om några dagar!
 
Oriflame - Tender Care Almond Balm
Detta är en universalkräm som kan användas till alla möjliga torra områden, jag använde detta som ett läppbalsam som jag tyckte att det fungerade bra. Det höll inte jättelänge men jag använde det innan jag gick och la mig. Det luktade väldigt gott och var ett bra läppbalsam, men jag kommer nog inte köpa om det just nu just för att jag redan har flera läppbalsam jag vill använda upp först.
Maybelline - FIT ME concealer
Jag gillade faktiskt denna concealer, den täckte bra och smälte in fint i huden. Den är väldigt bra för att vara så billig. Denna concealer fungerar även bra både under ögonen och på finnar och inperfektioner i ansiktet. Skulle aboslut köpa om denna concealer! 
Max Factor - Face Finity All Day Flawless 3-in-1 Foundation
Detta är en utav mina favorit foundations! Den täcker bra men ser ändå naturlig ut, vilket jag verkligen gillar. Det enda negativa med denna foundation är att den lätt blir fläckig under dagen, men det kan jag leva med. En väldigt bra foundation som jag redan har köpt om!
L'oréal - Telescopic Clean Definition Mascara
Detta är en väldigt bra mascara om du gillar väldigt långa fransar utav så mycket volym, och det gör jag. Dock så föredrar jag den guldiga verisonen utav Telescopic mascarorna, just för att den blir lite mer klumpigare, vilket jag faktiskt gillar. Men detta är ändå en jättebra mascara som jag har köpt om flera gånger.
Anastasia Beverly Hills - Brow Wiz (Caramel)
Detta är en jättebra ögonbryns penna som typ alla redan har testat och de flesta älskar. Konsistensen på denna är ganska hård, vilket jag gillar eftersom det är, enligt mig, lättare att fylla i ögonbrynen med en hårdare konsistens. Jag har redan köpt om denna men funderar på att testa Anastasians Dipbrow Pomade senare, men jag gillar verkligen denna penna!
Too Faced - Shadow Insurace
Detta är en ögonskuggsprimer som jag älskar. Den gör så att ögonskuggorna blir mer pigmenterade och håller hela dagen, helt enkelt en jättebra primer. Jag håller just nu på att testa några nya primers men skulle aboslut köpa om denna i framtiden, vet dock att Sephora har köpt egenrätt på Too Faced här i Sverige, så att du endast kan köpa Too Faced på Sephora, vilket krånglar till det lite eftersom jag bor långt ifrån en Sephora butik.