Jag har alltid haft jättekorta ögonfransar och har letat efter den perfekta mascaran för att mina ögonfransar ska se längre ut. Jag har även tänkt på att beställa xlash, men eftersom den har massa ämnen som är olagliga i Sverige och kan ge en allergisk reaktion så vågar jag inte testa den. 
 
Jag satt och googlade på bra tips för att få ögonfransarna att växa och läste att man kunde applicera vaseline på ögonfransarna innan man går och lägger sig, detta skulle alltså göra så att ögonfransarna blev längre och tjockare.
Jag har testat detta nu i några veckor och jag har verkligen märkt en skillnad! Mina ögonfransar har blivit längre och fylligare, tack och lov. Jag har användt kløver vaseline, vilket man kan hitta i vilken mataffär som hellst. Jag lovar inte att detta ska fungera på alla men det har verkligen fungerat på mig, så vill du få längre ögonfransar kan du alltid testa att ha på lite vaseline innan du går och lägger dig.
 
För ett tag sedan så fick jag hem lite olika produkter från Italien, b.la. denna palett från KIKO. Jag tänkte i alla fall göra en snabb review på denna palett. 
 
Denna palett har väldigt fina, lite lila-aktika färger, vilket jag gillar eftersom jag har redan så många neautrala färger. Jag gillar även att det är många matta färger i paletten istället för skimmriga eller glittriga. Färgerna är väldigt pigmenterade, dock så smular de ganska lätt och hamnar ofta under ögat. Fin förpackning med stor spegel vilket är bra om man ska ta med den någonstans. KIKO finns tyvärr inte att köpa i Sverige, men om du åker utamlands någonstans och får syn på denna palett borde du definitivt köpa den, tror inte att KIKO är speciellt dyrt heller.
Jag använder alltid ett topp och bas-lack för att jag inte vill få gula naglar (eller gulare) sen vill jag också ha väldigt glansiga naglar. Jag har i alla fall hittat mitt favorit både topp och bas-lack nu. Detta är från Sally Hansen och heter Continuous Treatment Base & Top Coat. 
Anledningen till att jag älskar denna är för att det är både ett topp och bas-lack i ett. Vilket är mycket enklare än att ha två olika. Den är även jättestor. Den innehåller 13.3 ml, ett nagellack från Depend innehåller 5 ml och ett från Maybelline innehåller 10 ml. Detta lack får även naglarna att se väldigt glansiga ut samt de gör så att nagellacket håller mycket längre än vad det brukar. Till exempel Essies nagellack brukar hålla på mina naglar i 1-2 dagar, med detta lack ovan på höll det i 4 dagar utan att det började lossna. Jag köpte detta på Rusta för bara 50 kr tror jag, men jag har även sett det på Lindex. Det enda jag inte gillar med det är att man inte ser hur mycket man har kvar, annars 5 av 5 toasters.
Ett bra tips om man ska lägga en ögonsminkning är att lägga en bas först. Basen lägger man för att sminkningen ska hålla längre, har man väldigt oljiga ögonlock eller om man vill att sminkningen ska hålla extra länge ska man även använda en primer under. Här är några utav mina baser som jag brukar använda
1. Catrice - Made to Stay LongLasting Eyeshadow (Lord Of the Blings)
Dessa cream eyeshadows är jättebra, de sitter som berg och har bra pigment. Denna färg är väldigt skimmrig guld färg som passar alla ögonfärger.
2. Catrice - Made to Stay LongLasting Eyeshadow (Jennifer's Goldrush)
Denna har en fin khaki färg som passar bra till folk med bruna ögon eftersom grönt får den bruna färgen att stå ut. Det enda negativa jag har att säga om dessa är att jag inte tycker om förpackningen. Själva ''burken'' är ganska djup vilket gör att jag alltid får in mer produkt under naglarna än på fingertoppen.
3. IsaDora - Cream Mousse Eyeshadow (Champagne)
Denna är en utav mina absoluta favoriter eftersom den är väldigt lätt på ögonlocket samtidigt som den ger väldigt stark färg. Jättefin och vardaglig färg som passar min hudton bra.
4. ELF Cream Eyeshadow (Dawn)
Denna gillar jag inte speciellt mycket eftersom färgen blir väldigt klumpig och inte håller speciellt länge. Dessa torkar även ut ganska fort.
5. Jelly Pong Pong - 2-in-1 Eyeliner & Shadow (Black)
Detta är bara en vädligt krämig kajal som man kan blanda ut och få det som en skugga. Denna är superbra om man vill ha en vädligt svart sotning som håller länge. Personligen så har inte jag sotningar så ofta, speciellt inte svarta, men när jag gör det så älskar jag denna.
6. Maybelline - Color Tattoo 24HR (On and on Bronze)
Denna är väldigt älskad utav alla och jag tycker verkligen om den. Det är en ganska mörkbrun färg som också passar bra om man gör en sotning fast i brun. (jag avnände denna i detta inlägg). Dessa håller även väldigt länge, vilket man hoppas när produkten heter Color Tattoo 24HR.
7. Mayebelline - Color Tattoo 24HR (Pink Gold)
Denna är min favorit just nu och jag använder den väldigt ofta. Färgen är väldigt naturlig och ser väldigt fin ut på. Håller som sagt länge utan att flytta på dig under dagen.
Jag var tidigare med i en giveaway på Jolien Natahlies youtube-kanal och jag vann faktist, woho! I torsdags kom priserna men har inte kunnat visat upp dem förän nu. Jag fick hur som hellst lite olika sminkprodukter från märken som inte finns i Sverige, och än så länge så gillar jag verkligen dessa produkter. Är inte riktigt säker på läppstiftet från KIKO, eftersom jag inte passar i oranget, men det fungerar säkert någon gång. (vann också en ansiktsmask som jag glömde visa, oopsi)
Aussie - Miracle Moist Shampoo
Jag älskar Aussies hårprodukter och köper om dem hela tiden. Jag kommer defentivt köpa om Aussies Shampon men kanske inte just detta shampot, jag köper i princip bara det som finns i affären eftersom jag inte märker någon större skillnad på dem. Denna luktar hur som helst jättegott.
 
Nivea - Gentle Cleansing Wipes
Jag tycker egentligen inte om dessa wipes eftersom man inte känner sig ren efteråt så jag föredrar att tvätta ansiktet med smink borttagning. Dessa tar hur som helst bort sminket helt okej, till och med vattenfast mascara. Men jag kommer nog inte köpa om dessa eftersom jag inte tycker om dessa.
 
Yves Rocher - Cosmetic Organic Velvety Facial Moisturizer
En väldigt bra moisturiser som tar bort finnar. Denna är dock väldigt kletig så jag använder en annan moisturiser efter, detta gör jag även för att jag har väldigt torr hud och denna är inte tillräckligt återfuktande för mig. Men denna är hur som helst jättebra och jag skulle köpa om den men det är så drygt att beställa online, men jag köper säkert om den någon gång.
 
Garnier - Nordic Essentials 24h Moisturising Day Cream
En väldigt bra dagkräm som jag redan har köpt om. Den sjunker in i huden väldigt snabbt vilket är bra, den håller även huden återfuktad bra. Jag har som sagt redan köpt om denna.
 
Dr Bonner's - Magic Soap
En helt vanlig tvål som fungerade även bra som bubblor i ett bubbelbad. Denna luktar som citurs vilket jag tycker luktar gott, men jag skulle inte köpa om den eftersom det bara är en vanlig tvål. 
 
Maybelline - Forever Strong Super Stay Gel Nail Colot 7 days (Crystal Clear)
Helt okej topplack som gör naglarna väldigt glansiga. Jag brukar inte köpa om topplack eftersom jag köper det jag hittar, dessutom märker jag inte så stora skillnader på topplack. Denna var helt okej i alla fall.
 
The Body Shop - Tea Tree Bleamish Gel
Denna gjorde inte under för mig och jag märkte inte någon större skillnad från när jag använde denna och innan. Men den kanske fungerar för andra. Jag föredrar i alla fall Vichys Normaderm Hyaluspot som jag har nämnt tidigare i bloggen. Jag kommer hur som helst inte att köpa om denna.
Bättre sent än aldrig eller? Blixten slog ner hemma hos oss så vi var utan internet i nästan en vecka, sen ska jag inte ljuga, jag har legat på latsidan också, men här är inlägget om vad jag fick i min glossybox i alla fall.